az Eurorisk partnere 

fundamenta Lakástakarék

 

Otthonteremtés, bővítés, felújítás, korszerűsítés - vagy akár lakáscélú hitel törlesztése?

A legjobb lakáscélú megtakarítási lehetőség
lakásjellemzo

A lakásszámla olyan - államilag támogatott – lakáscélra felhasználható megtakarítási forma, amelyhez havi, rendszeres befizetés mellett állami támogatás jár, és a megtakarítási időszak végén kedvező, lakáscélú kölcsönlehetőséget is biztosít.

Ilyen számlát mind magánszemélyek, mind társasházi-lakóközösségek is nyithatnak - sőt a kettő kombinációja is gyakori.

Alapfogalmak - melyek fontosak a döntéshez:

 • Megtakarítási időszak: 48 - 120 hónap

Magánszemélyek részére ebben az időszakban 30 %, de évente maximum 72 000 Ft vissza nem térítendő állami támogatás jár. Ehhez a Lakásszámla további 1,5 - 3,9 % betéti kamatot nyújt - a jóváírt állami támogatásra is - a választott módozattól függően.

Ebből adódik, hogy az egy főre szóló megtakarítás maximuma 20ezer forint/hó, tehát havonta 5 - 20 ezer forintot lehet félretenni szerződésenként.

Társasházak esetében a lakásszám a meghatározó: már 2-4 lakásos lakóközösségtől a 240 feletti lakásszámig, akár 36 milliós szerződéses összeg is elérhető. Nagyobb célok elérésének érdekében ehhez jöhetnek még a tulajdonostársak egyéni szerződései - ahol a kedvezményezett a Társasház lesz.

 • Kedvezményezett: fontos fogalom, Ő az, aki az állami támogatást kapja és fontos szabály, hogy  - természetes személy esetén - egy  Kedvezményezettre (egy adószámra) csak egy lakástakarék lehet érvényben, azaz csak egy kedvezményezett természetes személy kaphat állami támogatást egy adott időszakban. Ebből az is adódik, hogy pld. a családfő köthet több szerződést is, de mindegyikben más személy lesz a kedvezményezett - feleség, gyerek, nagymama.
 • Hitelezési időszak
 • Amennyiben a megtakarítási időszak végén a kedvező kamatozású hitel felvételével él a Takarékoskodó, akkor következik a visszafizetési időszak.

  Hitellehetőség: a felvehető hitel a teljes megtakarítás (havi befizetés + állami támogatás + kamat) egy - másfél szerese lehet, nagyon kedvező, előre meghatározott, 3,9 %-os hitelkamatra. (választott teméktől függ)

 • Szerződéses összeg
 • Szerződéses

Az un.  "szerződéses összeg" szerepel a megkötött szerződésben, megmutatja, hogy mennyi lesz az államit támogatás, a kamat, hogy mennyi lehet a választott módozatnál a maximálisan felvehető hitel összege.

  És lehet nyugodtan költekezni!

  koltes

Milyen hosszú megtakarítási időszakot válasszak? Korábban is kaphatok kölcsönt? Hogy növelhetem a szerződéses összeget? Ha már van egy ilyen szerződésem köthetek másikat? Mi kell a szerződéskötéshez?

Példák természetes személyek részére

Példák lakóközösségek részére

 

 

Kapcsolat

Elérhetőségek

Lipcsei József Ügyvezető

Szent Erzsébet tér 9. Budapest, Pesterzsébet 1203

Telefon: +36 1 284 0066

Fax: +36 1 700 2081

Üzenet: 06 21 381 2960,

Központi ügyfélszolgálat: 06 40 222 777

E-mail: biztositas_kukac_onokert.hu

Irodánk, megközelítés